Törökbálinti meseerdő
Madaras Boglárka rajza

Kedves látogató!

A Meseerdő karbantartás miatt jelenleg zárva tart.
Az újranyitás időpontjáról az önkormányzat tájékoztatni fogja az érdeklődőket.

Szeretettel üdvözöljük a törökbálinti meseerdő honlapján!

Felületünkön információkat talál a meseerdő-ösvény helyéről és használatáról.

Helyszín: a Törökbálinti Focipálya (TTC pálya) melletti, piros jelzéssel kijelölt túraösvény első szakasza.

Koordináták: EOV X: 231834, Y: 640551

Megközelítés: Budapestről a Kelenföldi Metróállomástól a 172-es vagy 173-as busszal a Munkácsy Mihály utcai megállóhoz kell érkezni. Az Alsóerdősor utcán gyalogosan jutunk el a sportpályáig. A pálya mellett (a pályával szembe állva bal kéz felől) induló erdei úton 100 méter séta után kapu jelzi az ösvény kezdetét. Bár az összes törökbálinti erdei bejárat felől van az ösvénynek összeköttetése, érdemes a focipálya felől érkezni, a játék irányának megfelelően.

Használat: a játék használatához semmilyen különleges ruházatra vagy eszközre nincs szükség. Csapadékos időben, hóolvadáskor az erdő sáros, csúszós. A szintkülönbségeket néhol pár lépcsőfok hidalja át. Babakocsival az erdőkben megszokott módon– a lépcsők figyelembe-vételével közlekedhetünk.

Játék közben a kiemelt helyszíneken látható QR kódok okostelefonos beolvasása után egy-egy dalt hallgathatnak meg.

Tajti Elena rajza

A játékos erdei ösvényen állatok, mesebeli manók, tündérek kérik a gyerekeket, hogy segítsenek az erdő lakóinak életét megkeserítő hatlábú szarvasállat megszelídítésében. 11 állomáson keresztül játékos feladatok várják a 4-10 éves gyerekeket. A játékok, feladatok úgy vannak összeállítva, hogy kisebb és nagyobb gyerekek is találjanak benne kihívást, akár egyedül, akár csoportosan, de aki csak nézelődni szeretne, annak is remek szórakozást kínál az ösvény.

A játék alapjául szolgáló mese a feladatok végén egyben elolvasható.

Kérjük, vigyázzanak a játékokra, ha rongálást vagy tönkrement eszközöket látnak, tájékoztassák a Polgármesteri Hivatalt a hibák kijavításának érdekében ()!

Jó szórakozást kíván Törökbálint Város Önkormányzata és a Pilisi Parkerdő Zrt.!

A játékok elkészítésében Együd Károly volt segítségünkre. A zenei betéteket Gryllus Vilmos engedélyével használtuk fel, a mese közléséhez a Czegei Wass alapítvány járult hozzá a törökbálinti gyermekek örömére.

Módszertani és technikai kivitelezésben közreműködött a SZTAKI eLearning Osztálya, Márkus Zsolt László és Weisz Zsolt.

Mindnyájuknak köszönjük önzetlen segítségüket!


Borz

Gomba-dal

Hallgatag erdő

Harkály kopogtat

Őszi falevél